Tisztelt látogatók!

Örömmel üdvözöljük a Munkácsy-képek Erdélyben című kiállítás internetes oldalán.

A Magyarországon közel két éve vándorló nagysikerű Munkácsy-kiállítás határon túli bemutatásának ötlete 2006 nyarán vetődött föl. Pákh Imre, a kiállítás gerincét alkotó műtárgyak tulajdonosa és a Szemimpex kiadó, a kiállítás magyarországi jogtulajdonosa pozitívan válaszolt jelentkezésünkre. Az a tulajdonosi és menedzseri szándék, miszerint a kiállítást be kell mutatni az erdélyi közönségnek, találkozott Csíkszereda Megyei Jogú Város és a Csíki Székely Múzeum részéről megnyilvánuló fogadókészséggel, így egyedüli romániai–erdélyi helyszínként, a mi intézményünk ad otthont e kivételes jelentőségű rendezvénynek.

Az Erdély-szinten előzmény nélkülinek számító kulturális eseményre való felkészülés rendkívüli kihívást és felelősséget jelent számunkra, melynek minden szempontból igyekszünk megfelelni.

A Munkácsy-kiállítás széleskörű szakmai és vállalkozói összefogás révén valósul meg, igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy látogatóink egyedülálló élményben részesüljenek. Szándékunkban áll a kiállítás megtekintésének élményét kiegészíteni a megyeszékhely színes kulturális kínálatával, nyomatékosítva Csíkszereda központi szerepét a művelődési élet és az idegenforgalom területén is.

Látogassanak el hozzánk, érezzék itthon magukat!Gyarmati Zsolt,
múzeumigazgató
ARANY FOKOZATÚ TÁMOGATÓK
EZÜST FOKOZATÚ TÁMOGATÓK
TÁMOGATÓK